Thursday, August 18, 2016

Aloe vera

Apakah itu aloe vera?aloe vera ni kalau bahasa kampung kita panggil daun lidah buaya.betol idak?daun lidah buaya ni sangat banyak khasiatnya..sumber alami lah kita kata.daun lidah buaya @ aloevera ni lembut.warna hijau.dalam dia ada macam pulp kaler jernih..pulp dalam bahasa melayu apa benda tah???sat sat nak google.


Dok cakap cakap pasal aloevera ni tau x aloevera tu macam mana daunnya?hampa jangan main main..takkan daun lidah buaya pon tak tau macam mana..jangan buat lecey..


ini yang ditanam di ladang




dalam pasu bunga kita namapak mcm ni.

so dah kenai kan aloe vera aka lidah buaya tu bentuk nya macam mana kan..alah..kalau nampak yang ditanam di dalam pasu,warna hijau tu..ya la tu..lembut ja daunnya.

cecair jernih ini ialah 'isi' yang terdapat dalam daun lidah buaya aka aloevera ni..





dulu masa muda remaja selalu ambik lendir aloe vera ni sapu kat muka..konon konon nak licinkan wajah..nak bagi cantik la konon...time tu tak tau lagi kewujudan segala produk berdasarkan aloe vera..habis daun aloe vera mak jadi mangsa..hahahah





KHASIAT ALOE VERA PADA TUBUH











memang terbukti aloe vera sangat banyak khasiatnya..ini baru basic info pasal aloe vera.lepas ni kita akan tau lebih lanjut tentang kebaikan dan khasiat gel yang diekstrek dari daun aloe vera sendiri

Tuesday, February 16, 2016

Lavender Garden Cameron Highland

tempat ni tersangatlah cantik!!!the view,the panorama..fantastic..cantik sangat sangat...cumanya sakit kaki sikit la nak menapak naik p atas nun...macam cerum sikit..but worth it...ice cream dia sedap baq hang!!

lavendar




jalan agak curam lah..senaman kaki 

baru jalan 2 3 tapak,duduk dah..ahhahaha

nice view..nyaman...




daisy FArm..sekuntum rm 2.self pick yaaaa


them





muka pompuan ni mg macam ni dah...

 *gambar tahun lepas ja pon...







Strawberi Park cameron highland

lama sungguh aih x update belog..ni bukan tahap bersawang dah ni..sampai dah lupa password..busy sungguh noh..huhu..saja saja ja la nk share gambar cuti cuti malaysia tahun lepas.ni first time sampai cameron highland setelah 31 tahun hidup..nampak sangat la ceq ni susah nak buleh p bejalan..cakap banyak x mau..jom kita layan a few gambar kreatif kat sana jom..zassss














jelas terpampang mak pak syoq lebih dari anak,anak muka maintain dari mula sampi abeh macam tu ja..strawberi park ni terletak di lembah palas.turn left before tea boh yang cantik tu ye...



*haruslah diingatkan bahawa semua gambar gambar ini di ambil ketika bercuti tahun lepas ya kawan kawan..tahun ni bercuti hanya mampu kat hospital, fisio dan rumah sahaja!!

Monday, August 31, 2015

Testimoni pad herbal plus

Testimoni pad herbal plus

Lamanya lahai x update entry..setahun lbh..lama sangat menyepi..biase le..business woman kan memang sentiasa busy..(tapi x da la setahun x update blog kans).

Arini ni share pasal produk yang memang tengah laku keras di pasaran..for sure wanita wanita kat luar sana pernah dengar pasal pad herbal plus kan?x nak cakap banyak..jom kita tengok testimoni pad ni.cakap banyak tak guna...








Actually banyak lagi sebenarnya testimoni testimoni fresh dari oven nih..those yang nk try,nak dropship,nak berniaga kecik kecik ka besar besar ka..jangan segan silu contact ahkak tau.

Whatsapp - 0175616579
Syakirah-fb syakirahazmy